Bostadstor

3 500 nya bostäder ska byggas på Kvarnholmen för dig som vill ha ett urbant boende vid vatten.

Just nu byggs det för fullt på centrala och västra Kvarnholmen. Ett nytt projekt byggstartar snart på nordvästra kajen, och på Platån startar markarbeten för nästa projekt. Samtliga områden har fantastiska utsikter mot Saltsjön, Stockholms inlopp, Djurgården och Lidingö.

Här under hittar du byggherrarnas aktuella bostäder och länkar till deras respektive webbsidor. Där  hittar du mer information och kan anmäla ditt intresse i ett tidigt skede.

Södra Kvarnholmen

Med härligt söderläge mot Svindersviken.

Sillkajens Platå 1 – JM

På solsidan av Kvarnholmen

Med utblick över Svindersviken blir Sillkajens Platå först ut på Kvarnholmens södra sida. I första etappen bygger JM 55 bostäder i två punkthus. Här har vi tagit fasta på livet mellan husen där gårdar, torg och kaj utformas för såväl möten som egen tid. Alla lägenheter har balkong, uteplats eller terrass och mellan husen finns gemensamma, grönskande innegårdar i söderläge med plats för umgänge, lek och rekreation.
Byggherre: JM
Antal lägenheter: 55
Preliminär säljstart: Q3 2018

TILL JM

Centrala Kvarnholmen

Vidunderliga vyer med ett centralt läge nära service och skolor.

Stockholm Lighthouse – JM

Bo med panoramautsikt

Stockholm Lighthouse består av tre delar. I Panorama finns 68 bostäder i de två östligaste huskropparna med vyer mot skärgården eller Djurgården. Galleriet har 16 etagelägenheter med panoramafönster från golv till tak. Fyrtornet har 12 bostäder och högst upp en inglasad lounge med bastu och relax. Stockholm Lighthouse är ett samverkansprojekt mellan Peab och JM.
Byggherre: JM
Antal lägenheter: 96
Planerad inflyttning: Galleriet/Fyrtornet Q1 2017 och Panorama Q3, 2018.

TILL JM

Stockholm Lighthouse – Peab

Moderna hem i Stockholms nya landmärke

I Stockholm Lighthouse bor du inte bara i en bostad utöver det vanliga utan i ett landmärke vid Stockholms inlopp. Alla lägenheter  (1-5 rok) har balkong eller uteplats. Huset får en gemensam entré med lobbykänsla och i fyrtornet finns en gemensam samlingslokal samt en lounge med bastu och relax. Stockholm Lighthouse är ett samverkansprojekt mellan Peab och JM.
Byggherre: Peab
Antal lägenheter: 130
Planerad inflyttning: Q1-Q2 2018.

TILL PEAB

Spisbrödsfabriken

I hjärtat av Kvarnholmen

I Spisbrödsfabriken får du ett mysigt boende i hjärtat av Kvarnholmen. Samtliga bostäder i de fyra husen har balkong eller uteplats, ofta i söderläge och med utsikt över den grönskande gården med lekytor för barn.  Husen ligger längs Kvarnholmsvägen med ett centralt läge intill det planerade närcentrumet. Spisbrödsfabriken rymmer 94 bostäder (1-4 rok).
Byggherre: JM
Antal lägenheter: 94
Planerad inflyttning: Q4 2017.

TILL JM

Kvarnholmsterassen 1

Hem med skärgårdskänsla

Kvarnholmsterassen 1 kommer att bestå av 100 lägenheter om 2-4 rok fördelade på fem huskroppar, ett gårdshus, två lamellhus och två punkthus med en gemensam innergård. Placeringen av husen liknar en solfjäder där alla lägenheter får balkong eller uteplats, flera med utsikt mot naturen och Svindersvikens vatten.
Byggherre: Peab
Antal lägenheter: 100
Preliminär säljstart: Q3 2018.

TILL PEAB 

Bageriet

Högst upp på Kvarnholmen

Bageriet är högt beläget på Kvarnholmen med utsikt över Stockholms inlopp och med staden i blickfång. Fastigheten har tidigare inrymt ett knäckebrödsbageri och byggs nu om till bostäder. Bageriet har med sin intressanta historia, speciella karaktär och det höga läget alla förutsättningar för att bli ett unikt boende.
Byggherre: Oscar Properties
Antal lägenheter: 126
Första inflyttning: Prel Q1 2018.

TILL OSCAR PROPERTIES

Västra Kvarnholmen

På höjden intill funkisradhusen och stenhusen och vid kajkanten med utsikt över Stockholms inlopp

kp_vy

Kajplats Kvarnholmen

Med utsikt mot Djurgården

Kvarteret med fem hus längs kajen får ett fantastiskt läge vid Stockholms inlopp. Samtliga 223 lägenheter har balkong, terrass eller takterrass, och fyra av husen gemensamma takterrasser. Kajplats Kvarnholmen börjar byggas under 2017 och säljs etappvis. Först ut är de två husen närmast stan.
Byggherre: JM
Antal lägenheter: 223
Första inflyttning: Preliminärt Q1 2020.

TILL JM

TKB_vy

Tre Kronors Backe

Med vyer åt flera håll

Med ett högt läge på Kvarnholmens västra del byggs Tre Kronors Backe – ett modernt boende med utsikt över Saltsjön, mot Djurgården och Stockholms innerstad. 47 lägenheter fördelas i två hus där alla får balkong eller terrass, vissa dubbla balkonger eller balkong och terrass.
Byggherre: Peab
Antal lägenheter: 47
Första inflyttning: Preliminärt Q1 2018.

TILL PEAB