intro
IntroMobil

Lördagen den 26 augusti är det Kvarnholmens dag! Det blir en dag full av upplevelser och aktiviteter, överraskningar och upptäckter, mat och dryck. Kom och fira med oss!

Program Kvarnholmens dag

Program Kvarnholmens dag

drake
magiska
basket
Trollerika och Fanrasiri
foodtruck
malarfarg
FULL FART MELLAN KLOCKAN 11-16

Kom och upptäck Lilla Kvarnholmen! En helt ny park med en unik lekplats, som bygger på idéer från boende och inspiration från Kvarnholmens historia, och som designats av konstnären och scenografen Tor Svae. Provlek, titta på uppträdanden, njut av miljön och utsikten, och upptäck allt annat som händer på Kvarnholmen denna dag.

I PARKEN:

Barnteater klockan 13 vid amfiteatern, boulespel vid nya boulebanan, uppträdanden och överraskningar under hela dagen. Lekparkens skapare Tor Svae finns på plats klockan 11-12 och berättar om parken.

VID PARKEN: 

Magiska Trädgården är tillbaka på Kvarnholmen med ett gästspel! De bjuder på magiska workshops och magiska minigolfbanor för alla åldrar.

Coop öppnar butik på Kvarnholmen nästa vår. Nu hälsar de på, berättar och bjuder på matpåsar.

Försäljning av fika och hamburgare.

PÅ NORRA KAJEN:

Streetbasket med matcher och prova-på-spel för stora och små med Kvarnholmen Millers. För hungriga finns foodtrucks på kajen – ät och njut av utsikten över Stockholms inlopp!

UPPTÄCK KVARNHOLMEN:

Öppna visningslägenheter och showroms hos JM och Peab hela dagen.

Öppet hus hos Kvarnholmen Utveckling, fråga oss om allt du undrar om planerna för framtiden, vi bjuder på fika! Kl 13: Så var det att växa upp på Kvarnholmen förr – föredrag och bildvisning. Kl 12 och 14: Guidade turer på Kvarnholmen – här kan du boka plats.

Öppet hus hos Kvarnholmens nystartade skola, Ebba Braheskolan och hos förskolan Alexanderskolan.

HÄLSA PÅ I ETT MIKROBRYGGERI

Qvarnens brygghus håller öppet. Se hur det går till att göra öl, och du kan provsmaka lokalproducerat hantverksöl. Barn är välkomna i vuxnas sällskap. Qvarnens brygghus finns på Kvarnholmsvägen 56, en promenad på c:a 800 meter från centrala Kvarnholmen, eller en hållplats bort med buss 402.

MAT OCH DRYCK FÖR ALLA SMAKER

Café Kvarnholmen serverar luncher och fika, kvarterskrogen Mat&vy har baren öppen och en specialmeny för dagen. Prisbelönta gelaterian SNÖ har laddat upp med sin berömda glass vid Norra kajen, där du också hittar flera foodtrucks. Vid parken Lilla Kvarnholmen finns fika och hamburgare.

DAGEN AVSLUTAS KL 16

men Mat&vy har öppet i bar och restaurang hela kvällen.

glass
par
Lekpark
brygghus
ballong
karta

tgg

Du kan ta tuff-tuff-tåget mellan allt som händer, eller promenera runt och upptäck det hela på egen hand.

folk

Vägen till Kvarnholmen

Så kommer du hit med båt, buss eller bil.

Kvh_kommunikationer2017

bat

BÅT

SL SJÖVÄGEN 80

Sjövägen till Kvarnholmen är en upplevelse i sig! SL:s  båtpendel går varje halvtimma från Nybrokajen. Obs! SL-kort/respass krävs. Tidtabell finns här.

buss

BUSS

BUSS 402 TILL KVARNHOLMEN

Du kan ta buss 402 från Slussen eller från Nacka Forum till Kvarnholmen, avstigning vid hållplatsen Tre Kronors väg. Från Slussen tar det c:a 10 minuter, från Nacka c:a 5.

bil

BIL

TA BILEN TILL NACKA FORUM

Åk mot Nacka Forum, vid Nacka sportcentrum (Griffelvägen 11) finns det gott om P-platser, därefter är det en kort promenad till Kvarnholmen.

TA BILEN TILL KVARNHOLMEN

Du kan även ta bilen till Kvarnholmen (avfart Henriksdal vid väg 222), men det kan bli ont om P-platser just denna dag.

Välkommen!