Skolstart och nya gångvägar

Nu på måndag den 21 augusti slår Ebba Braheskolan upp dörrarna till lokalerna i Makaronifabriken. Omkring 200 barn börjar skolan på Kvarnholmen, och det kommer naturligtvis att märkas.För att skolbarnen ska kunna röra sig säkert till sin skolgård uppe på berget får de en egen provisorisk gångväg längs planket. Den allmänna gångvägen har flyttats ut en bit mot vägen.Utanför planket, längs Kvarnholmsvägen, blir det fem avlämningsplatser, där man ska kunna stanna till med bil och säkert släppa av eller hämta upp barn. Det är inte tillåtet ...

Läs mer »


Filminspelning på basketplanen

Kvarnholmens basketplan vid Norra kajen är en miljö som lockar många, inte minst fotografer. Ni minns väl bilden som gjorde succé på Instagram förra hösten, med nära 800 000 gilla-markeringar?Idag tisdag är det filminspelning på planen hela dagen. Filmteamet har lovat att störa så lite som möjligt. Det ska bli en reklamfilm, som kommer att dyka upp där reklamfilm visas om några veckor. Kvarnholmenbor som håller ögonen öppna kan känna igen sig!

Läs mer »


Programmet för Kvarnholmens dag

Här hittar du hela programmet för Kvarnholmens dag 2017. Välkommen!

Läs mer »


Ändrade tider för guidade turer

Den guidade turen på Kvarnholmen den 17 augusti är inställd. Med det finns fler chanser för dig som vill följa med på vandringen och höra vår guide Eva Harrysson berätta om Kvarnholmens historia.På Kvarnholmens dag lördag den 26 augusti blir det två turer, klockan 12 och klockan 14. Det finns också fortfarande platser kvar på turen lördag den 9 september.Läs mer och anmäl dig här:

Läs mer »


SNÖ en av Stockholms bästa glassbarer

Aftonbladet har listat Stockholms fem bästa glassbarer, och Kvarnholmens SNÖ finns självklart med. ”Underbar gelato” skriver tidningen.Glassmästaren Kenneth Erlandsson vann guld för sin hallonsorbet i årets Glass-SM, och förutom den smaken tipsar Aftonbladet också om vanilj från Tahiti med kardemumma, och om sorbet på jordgubbar, fläder och vanilj.SNÖ ligger vid Kvarnholmens norra kaj, Mjölnarvägen 26, och i sommar har man öppet onsdag-fredag kl 11-18, lördag och söndag kl. 11-16.Här hittar du tipsen om de bästa glassbarerna.

Läs mer »


Sommaröppet och stängt på Kvarnholmen

Kvarterskrogen Mat&vy har sommarstängt och öppnar igen den 17 augusti, och Café Kvarnholmen tar sommarlov mellan den 1 juli och 6 augusti.Men gelaterian SNÖ på Kvarnholmens norra kaj har öppet hela sommaren, och har dessutom utökat sina öppettider. Prisbelönt glass, mackor och kaffe serveras onsdag-fredag klockan 11-18, lördag-söndag klockan 11-16.

Läs mer »


Sommarglassigt på SNÖ

Sommaren är här och Kvarnholmens egen gelateria SNÖ utökar sina öppettider från och med nästa vecka, med start onsdag 21 juni.Under sommaren har SNÖ öppet onsdag-söndag, mellan klockan 11-18 på vardagar och klockan 11-16 på helgerna.Däremot tar man midsommarledigt, så nästa vecka är det bara öppet onsdag och torsdag, och stängt midsommarhelgen. Men resten av sommaren kan man njuta av SNÖs prisbelönta glass alla dagar i veckan utom måndag och tisdag.

Läs mer »