Tätare turer med Sjövägen

Nu blir det enklare att komma med båten från Kvarholmen på mornarna. Från och med måndag den 20 augusti kör Sjövägen tätare turer till och från Kvarnholmen. Det blir 15-minuterstrafik in mot Nybroviken under rusningstid på mornarna, och samma sak tillbaka under eftermiddagarna.Läs mer hos SL.  

Läs mer »


Inställd guidning – men fler chanser finns

Tyvärr måste vi ställa in den guidade turen på Kvarnholmen nu på söndag den 12 augusti.Men vill du höra mer om Kvarnholmens historia finns fler chanser. Det finns platser kvar på turerna onsdag den 15 augusti och söndag den 9 september.Turen är gratis, men föranmälan krävs. Läs mer och anmäl dig här.

Läs mer »


Utegymet har öppnat

Äntligen är Kvarnholmens efterlängtade utegym klart. Välkomna att träna med stans snyggaste utsikt! Utegymet finns vid Kvarnholmsparken, längst bort mot Kvarnholmens östra udde.

Läs mer »


Gångvägen i kurvan stängs av

Den smala gångvägen, som hittills varit öppen vid vägen mellan Kvarnholmsvägen och Mjölnarvägen, stängs av från torsdag den 9 augusti.Byggprojektet Kajplats Kvarnholmen använder redan större delen av mellanvägen som arbetsområde. Nu behövs hela vägens bredd för tunga transporter till bygget och som arbetsområde.Du som brukar gå eller cykla den vägen hänvisas till Mjölnarvägen, där det finns gång- och cykelbana också genom kurvan.

Läs mer »


Programmet för Kvarnholmens dag 2018

Här hittar du hela programmet för Kvarnholmens dag med Kvarnholmens musikfest, som i år firas lördag den 25 augusti.Programmet kommer att kompletteras med hålltider, och vi reserverar oss för ändringar.Kvarnholmens dag finns som event på Facebook, och där hittar du också en särskild sida för Kvarnholmens musikfest.

Läs mer »


Välkommen till bollplanerna!

Alla är välkomna att spela på Kvarnholmens bollplaner, både på den tillfälliga basketplanen vid Norra kajen och på den nyöppnade fotbollsplanen på gården vid kvarteret Spisbrödsfabriken. Vi vet att många uppskattar basketplanen med landets vackraste utsikt, och hoppas att många också kommer att gilla konstgräsplanen för fotboll.Men tänk på att grannar bor alldeles invid planerna! Visa hänsyn och spela inte efter klockan 21 på kvällarna.

Läs mer »


Gång- och cykelvägen längs Mjölnarvägen flyttas ut

Bostadsprojektet Kajplats behöver mer utrymme nu när husbygget börjar komma igång på allvar. För att kunna arbeta säkert behöver man utöka arbetsområdet kring bygget och använda mer av Mjölnarvägen.För att få plats för både bilar, cyklar och gående kommer därför en bro att byggas på utsidan av staketet, från träbryggan och bort mot Mjölnarvägens kurva. Arbetet med att bygga den startar i början av juli. Sedan flyttas gång-och cykelvägen dit, och körfältet för bilar flyttas ut till det som idag är gång- och cykelväg.I augusti ska ...

Läs mer »