Fler bryggor och tätare turer för Sjövägen kommer

Pendelbåtslinjen Sjövägen förlängs och får fler bryggor och tätare trafik. Det beslutar Stockholms läns landsting idag den 14 juni, skriver SVT Nyheter på sin webb.Sjövägen får åtta nya bryggor vid bland annat Norra Djurgårdsstaden och Danderyd. Trafiken ska också bli tätare, till en början på sträckan Nacka Strand-Nybroplan.Ändringarna ska börja gälla den 1 januari 2020. 

Läs mer »


Staffan Hellstrand till Kvarnholmens musikfest

I år kombinerar vi Kvarnholmens dag den 25 augusti med Kvarnholmens musikfest, och bjuder på härlig livemusik på Norra kajen mellan klockan 15-21.Dit kommer bland andra artisten Staffan Hellstrand med band. Staffan Hellstrand har en snart 30 år lång musikkarriär bakom sig, med hits som ”Lilla Fågel Blå”, ”Fanfar” och ”Fiskarna i Haven”, som han skrev åt Idde Schultz. Nu har han släppt sitt sextonde album, och kommer att bjuda på både nytt material och välkända hitlåtar.Kvarnholmens dag 2018 startar redan klockan 12 den 25 augusti med ...

Läs mer »


Rivningen av Havrekvarnen tar paus

Rivningen av Havrekvarnen har tagit en paus över sommaren. Av säkerhetsskäl har arbetet tagit längre tid än vi räknat med från början, och kommer inte att bli färdigt innan midsommar.För att inte störa boende och andra mer än nödvändigt med damm och buller under sommaren väljer vi därför att ta en paus i arbetet.Vi kommer att återställa Kvarngränd och Kvarnholmsvägen så att det blir två körfält förbi Havrekvarnen under tiden som arbetet är pausat. Rivningen kommer att fortsätta igen i höst.Har du frågor om arbetet med Havrekvarnen? ...

Läs mer »


Utegym på väg

Varför har det dykt upp byggstaket i kanten av Kvarnholmsparken? Jo, många har önskat sig ett utegym på Kvarnholmen, och nu blir det äntligen av. Det är redan många som springer, cyklar eller promenerar längs vattnen, och snart kan man också styrketräna med sjöutsikt.Utegymet ska stå klart för invigning under augusti, men entreprenören jobbar för att det om möjligt ska gå snabbare än så. Vi meddelar så snart det är färdigt att använda, tills dess går det bra att göra armhävningar på gräsmattan bredvid.

Läs mer »


Sommarbar i solen

Högtrycket fortsätter, och Kvarnholmens nya pop-up-sommarbar hälsar alla välkomna till terrassen vid hissen. Don Bar serverar svala drycker med sjöutsikt, pizza går att beställa för hungriga. Öppet klockan 16-22 torsdag, fredag och lördag.

Läs mer »


Smygöppning av sommarbaren

Hinner dom? Än ser sommarbaren väldigt ofärdig ut, men Felix och Felicia på DonFelice hoppas kunna smygöppna på prov redan i morgon lördag.Titta förbi avsatsen vid hissen på lördag eftermiddag eller kväll och kolla själv! Den riktiga öppningen av Kvarnholmens nya sommarbar blir någon gång under nästa vecka.

Läs mer »


Kvarnholmens dag i augusti

Nu kan vi berätta – lördagen den 25 augusti firar vi Kvarnholmens dag 2018.Det blir ett späckat program med både favoriter i repris och nyheter för både små och stora. Nytt för i år är bland annat Kvarnholmens musikfest, där vi bjuder på härlig livemusik på Norra kajen.Mer om programmet och om musikfesten kommer snart, men boka datumet i din kalender redan nu!

Läs mer »