Sommaröppet och stängt på Kvarnholmen

Kvarterskrogen Mat&vy har sommarstängt och öppnar igen den 17 augusti, och Café Kvarnholmen tar sommarlov mellan den 1 juli och 6 augusti.Men gelaterian SNÖ på Kvarnholmens norra kaj har öppet hela sommaren, och har dessutom utökat sina öppettider. Prisbelönt glass, mackor och kaffe serveras onsdag-fredag klockan 11-18, lördag-söndag klockan 11-16.

Läs mer »


Sommarglassigt på SNÖ

Sommaren är här och Kvarnholmens egen gelateria SNÖ utökar sina öppettider från och med nästa vecka, med start onsdag 21 juni.Under sommaren har SNÖ öppet onsdag-söndag, mellan klockan 11-18 på vardagar och klockan 11-16 på helgerna.Däremot tar man midsommarledigt, så nästa vecka är det bara öppet onsdag och torsdag, och stängt midsommarhelgen. Men resten av sommaren kan man njuta av SNÖs prisbelönta glass alla dagar i veckan utom måndag och tisdag.

Läs mer »


Kvarnholmens dag firas i augusti

Vik lördagen den 26 augusti i almanackan redan nu! För då firar vi Kvarnholmens dag 2017. Då inviger vi också Lilla Kvarnholmen, den nya och alldeles speciella lekparken som just nu byggs på södra Kvarnholmen.Mer information om allt som händer kommer längre fram. Men redan nu kan du räkna med en dag med roligheter, uppträdanden och upptåg för hela familjen den 26/8.

Läs mer »


Följ med på en tur på Kvarnholmen

På söndag den 11 juni klockan 12 är det dags igen för en guidad vandring på Kvarnholmen. Vår guide Eva Harrysson visar intressanta platser och berättar om Kvarnholmens spännande historia. Det finns fortfarande ett par platser kvar till söndagens vandring, som är gratis, men kräver föranmälan. Läs mer och anmäl dig här!

Läs mer »


Svidersviksbron kan få ljuspris

Svindersviksbron har nominerats till Svenska Ljuspriset 2017. Tävlingen uppmärksammar belysningsprojekt av hög nivå, och både estetik, funktion, teknik och miljö bedöms. Svindersviksbron är ett av nio projekt som nominerats.Nacka kommun beställde ljussättningen av bron, som invigdes förra sommaren. Ljuset ska göra det tryggt att röra sig på den även när det är mörkt, och vara en symbol som binder samman Kvarnholmen med centrala Nacka.Läs mer om tävlingen i tidningen Byggindustrin.

Läs mer »


Fotosession vid hissen

Den speciella miljön på Kvarnholmen, med gammal och ny arkitektur, vatten och vyer lockar många fotografer. På tisdagen var det lite större uppställning än vanligt när en stor klädkedja fotade barnkläder vid hissen.Kvarnholmen har ju en historia som miljö i tv-serier, här spelades bland annat Skilda världar och Tre Kronor in under 90-talet.Idag är holmen en uppskattad plats när man letar efter intressanta miljöer. Bland annat är Mjölnarvägen och Svindersviksbron populära ställen när bilar ska fotograferas.

Läs mer »


Kör försiktigt på Kvarnholmsvägen!

Där Kvarnholmsvägen svänger runt Bageriet, mitt på Kvarnholmen, är nu bara ett körfält öppet. Det är i samband med bygget av närcentrum som elledningar i marken ska flyttas och en stödmur byggas, och då måste en del av vägytan tas i anspråk under en tid. Eftersom sträckan är kort finns inget trafikljus, utan mötande måste lämna varandra företräde.Ta det försiktigt, se upp i kurvan och visa varandra hänsyn! Vi räknar med att det avstängda körfältet ska kunna öppnas igen om ungefär fyra veckor.

Läs mer »