När man ska väcka en slumrande stadsdel till liv blir området under en tid ofrånkomligt en byggarbetsplats. Redan under byggtiden öppnar vi därför upp för kulturella aktiviteter, pop-up-restauranger och tillfälliga verksamheter var helst vi kan, samtidigt som det nya Kvarnholmen börjar växa fram.

parkbild612x408

Lilla Kvarnholmen

I nya parken Lilla Kvarnholmen kan barnen leka mitt i Kvarnholmens historia i en unik och kreativ miljö. Här finns också boulebana, grillplats, soldäck och gott om sittplatser. I lekparken finns miniatyrer av den gamla industrimiljön och mycket att upptäcka och leka med. Den har designats av Tor Svae och bygger på idéer från boende på Kvarnholmen. Parken ligger i sluttningen ner mot Södra Kajen och Svindersviken, med strålande utsikt och södersol. Du hittar den vid Siktvägen, bredvid radhusen.

Café Kvarnholmen

På Kvarnholmsvägen 77, mitt emot Bageriet, serverar Felix och Felicia frukost, lunch och fika med kaffe, bullar och fräscha juicer och smoothies. Café Kvarnholmen slog upp portarna i februari 2016, och har öppet måndag–fredag  kl 08.00-17.00, lördag–söndag kl 9.00-16.00.
Mer information finns här:

facebook  instagram

Café Kvarnholmen

På Kvarnholmsvägen 77, mitt emot Bageriet, serverar Felix och Felicia frukost, lunch och fika med kaffe, bullar och fräscha juicer och smoothies. Här finns också ett litet minilivs. Café Kvarnholmen öppnade så sent som i februari 2016, och har öppet tisdag–fredag  kl 07.30-18.00 samt lördag–söndag kl 9.00-17.00
Mer information finns här:

facebook  instagram

matovy

Mat&vy

God mat och goda viner med oslagbar utsikt över Saltsjön – och till bra priser. Det hittar du hos kvarnholmsborna Björn Svensson och Ann Belenius, som öppnat en pop-up-kvarterskrog i Munspelet. Slink in för ett glas i baren, eller ät en god middag utan krångel. Mat&vy har öppet torsdag, fredag och lördag från klockan 17, adressen är Kvarnholmsvägen 77.

Bordsbokning: 0725-133 144

Mer information hittar du här:

www.matochvy.com

facebook instagram

Guidade turer på Kvarnholmen

Under turen berättar vår guide Eva Harrysson om Kvarnholmens historia, om utvecklingen av holmen och om planerna för framtiden. Turen tar 1,5 – 2 timmar och är gratis, men kräver en föranmälan. Turerna under 2017 är redan avklarade, men vi planerar för nya datum under 2018.

ANMÄL DIG HÄR

guidning
glass

Sveriges godaste glass

På Kvarnholmen hittar du Sveriges godaste glass. SNÖ som huserar på Mjölnarvägen 26 vid Kvarnholmens kaj vann i april 2016 Sveriges första officiella glass-SM. Glassmästaren Kenneth Erlandson serverar förutom landets godaste glass också matiga mackor, focaccia och kaffe. Väl värt ett besök!

Under höst och vinter har SNÖ öppet lördag-söndag kl 11-16.
Mer information hittar du här:
facebook

long-sky-linefinal